120.000 deelnemers voor Antwerp Pride

De Antwerp Pride parade, die zaterdag vanaf de Paardenmarkt naar de Scheldekaaien trok, werd door 120.000 toeschouwers en deelnemers bijgewoond. Daarmee is het naast de langste ook de meest succesvolle parade ooit.

Dit jaar stapten en reden maar liefst 65 organisaties, politieke partijen en bedrijven op. Rond twaalf uur werd er op het Sint-Jansplein verzameld om van daar uit rond half twee naar de Paardenmarkt te trekken waar het startschot om iets na twee uur werd gegeven. Onder een blakende zon met veel toeschouwers langs de kant trok de stoet zich vervolgens op gang naar het festivalterrein langs de Cockerilkaai.

Daar vond het Love United Festival plaats met twee podia. Eén van de hoogtepunten van het festival was ongetwijfeld het huwelijksaanzoek die een lesbienne op het podium deed aan haar vriendin. Rond halftien moest het Love United festival een tijd stilgelegd worden nadat een man na een overdosis in elkaar zakte en gereanimeerd moest worden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste