Video: Zwitserse professionele basketballer komt uit de kast

De Zwitserse basketbalspeler Marco Lehmann is op 27-jarige leeftijd als homo uit de kast gekomen.  “Dit is voor alle mensen die geen dubbel leven meer willen leiden, voor diegene die in een systeem leven waarin zij zelfs niet bestaan”, zo schreef hij op de website van de Internationale Basketball Federatie. “Dit is voor de toekomstige generaties zodat zij hun sportieve leven vrij kunnen leven zonder dat ze zich moeten verstoppen. Ik ga ook niet liegen, dit is ook voor mij zodat ik mijn leven zonder deze last kan leiden.”

In het opiniestuk op de website schrijft hij ook dat zijn familie, vrienden en teamgenoten al een tijd op de hoogte zijn en dat hij al twee jaar worstelde met het feit dat hij (nog) in de kast zat en dat dit begon te wegen op zijn mentale gezondheid. “Ik ben geruime tijd één van de vijftien beste spelers ter wereld geweest en ik beleefde mijn droom. Maar toch was ik niet gelukkig. Ik moest zolang tussen mijn persoonlijkheden wisselen dat het begon te wegen op mijn mentale gezondheid. Iedere week was het hetzelfde verhaal: mijn vriend bracht me naar de luchthaven en vanaf het moment dat deze blije homoseksuele man met een relatie voorbij de beveiliging liep veranderde hij in een emotieloze professionele atleet die niet over zijn persoonlijke leven wilde praten.”

In december 2019 kon Marco Lehmann niet meer omgaan met de situatie en stortte hij in.  “Ik begon emotionele uitbarstingen te krijgen en het koud zweet liep langs mijn rug als ik aan de volgende training dacht. Ik kon het gewoon niet meer opbrengen om te switchen tussen de persoon die ik thuis was en mijn competitieve persoonlijkheid.” 

“Ik melde me ziek en isoleerde mezelf. Ik hoopte dat die paniekaanvallen gewoon zouden stoppen, maar dat deden ze niet. Het verbod op reizen en de competitiestop door de pandemie hielpen me om mijn mentale problemen te verstoppen voor de basketbalwereld. Ik dacht dat ik mijn hele carrière kon doorkomen door te zeggen dat ik geen vriendin heb omdat ik me wilde focussen op het basketbal. Maar dat kon in niet meer.”

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste