Zwitsers kiezen massaal voor het homo-huwelijk

Zwitserland wordt het volgende Europese land waar binnenkort het huwelijk wordt opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Maar liefst 64 procent van de Zwitsers stemden tijdens het referendum van zondag voor de openstelling van het huwelijk. Door het amendement aan de huwelijkswet krijgen koppels van hetzelfde geslacht nu de zelfde rechten als hun heteroseksuele tegenhangers en kunnen ze  kinderen adopteren en ook toegang tot IVF en spermabanken. Ook de naturalisatie van de partner wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Zwitserland was één van de laatste Europese landen waar het homo-huwelijk nog niet mogelijk was. Slechts één derde van de Zwitsers stemden tegen de openstelling. Ook de meerderheid van de koetonnen (26) stemden overwegend voor de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels.

Ook wordt de definitie van het huwelijk in het burgerwetboek aangepast. Zo worden de termen ‘bruid’ en ‘bruidegom’ vervangen door ’twee personen’.

 

In een persbericht reageert de Zwitserse Regenboog Vereniging verheugd op de stemuitslag. “We zijn overweldigd door dit belangrijk en historische referendum. Deze aanvaarding is een belangrijke stap voorwaard voor gelijkheid en de erkenning van regenboogfamilies in Zwitserland”, zo schrijft Eva Kanderli, co-vvoorzitter van de organisatie in een persbericht.

 

Bron kaart: Europe Elects

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste