Zonhoven tekent een engagementsverklaring met Limburgse Regenbooghuis

Het gemeentebestuur van Zonhoven heeft een engagementsverklaring ondertekend met vzw Regenbooghuis Limburg. Die vzw roept onder andere gemeentebesturen en lokale adviesraden op om zich te engageren om mee de strijd aan te gaan tegen holebi- en transfobie.

Schepen van welzijn Frank Vandebeek (Open VLD): ‘Met het ondertekenen van deze engagementsverklaring willen wij laten zien dat er in Zonhoven geen plaats is voor discriminatie op basis van genderidentiteit en seksuele oriëntatie: hier mag je zijn wie je bent! We zijn er best trots op om hiermee voorloper te zijn in Limburg, de recente gebeurtenissen op het internationale toneel maken dit thema actueler dan ooit.’

Nog steeds worden holebi en trans personen – positieve evoluties ten spijt – geconfronteerd met holebi- en transfobie’ voegt Leopold Lindelauff, voorzitter van vzw Regenbooghuis Limburg toe. ‘Wij zijn zeer tevreden dat lokale besturen zich mee met ons willen engageren om te sensibiliseren en ook de daad bij het woord te voegen. Zonhoven is hiermee de zevende Limburgse partner-gemeente van de vzw Regenbooghuis Limburg.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste