Zes dagen gevangenis voor Nigeriaanse predikant die homo’s beledigde op straat

De Nederlandse rechtbank heeft een Nigeriaanse 24 jarige man bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes dagen veroordeeld omdat hij op 21 januari 2023 in Rotterdam riep dat ‘alle homo’s in de hel zouden branden’ en dat ‘homo’s de maatschappij ontwrichten’. De prediker die met een luidspreker en microfoon op de Lijnbaan in Rotterdam stond. Ook was te horen dat het de schuld is van de ouders als iemand homo of lesbisch is”. 

Meerdere mensen waarschuwden toen de politie. Een van hen was Marko Senda, de echtgenoot van de Nederlandse cabaretier Richard Groenendijk.

De politie plukte de predikant wegens discriminatie op en hij moest zich eind januari 2024 voor de rechtbank komen verantwoorden voor zijn uitspraken. De Nigeriaan, die in een asielprocedure zit, kwam toen niet opdagen. De rechtbank veroordeelde hem deze week tot een gevangenisstraf van zes dagen.

 

Het is overigens niet de eerste keer dat de Nigeriaan een boete oploopt voor het verspreiden van haatspraak aan het adres van homoseksuelen. Ook in Arnhem werd de man reeds hiervoor opgepakt. Deze feiten dateren van september 2022. Toen kreeg hij een voorwaardelijke boete van 500 euro. Volgens de officier van Justitie, die de rechtszaak over de feiten in Rotterdam bijwoonde, kan de man zich niet verschuilen achter de Bijbelteksten omdat hij ze niet letterlijk citeerde en geen Bijbel had. ‘Ook aan de vrije meningsuiting zijn grenzen’, zo klonk het in de rechtbank. Of de Nigeriaan de celstraf zal uitzitten is onduidelijk omdat hij momenteel spoorloos is.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste