Voorstel om Russische anti-homowet aan te scherpen

In Rusland is een wetsvoorstel ingediend om het verbod ‘op de promotie van niet-traditionele relaties bij minderjarigen’ ook uit te breiden naar volwassenen. Onder de voorgestelde aanpassingen zit een verbod op elk evenement of daad dat gezien wordt als een poging om ‘homoseksualiteit te promoten’. Elke overtreding zou bestraft worden met een boete of een gevangenisstraf.

Via de sociale media-app Telegram stuurde Alexander Khinshtein, het hoofd van het informatiecomité van de Doema, het bericht de wereld in. “We stellen voor om het verbod op zulke propaganda uit te breiden naar iedere leeftijd van het publiek (offline, in de media, op het internet, sociale netwerken en streamingdiensten)” 

Homoseksualiteit was tot 1993 in Rusland strafbaar en werd tot 1999 als een mentale aandoening beschouwd.Dankzij de Russische Orthodoxe kerk wordt het nog steeds afgekeurd door de meerderheid van de Russen. Koppels van hetzelfde geslacht moeten in Rusland niet rekenen op enige wettelijke bescherming en krijgen vaak met geweld te maken. In 2013 kreeg Rusland heel wat kritiek na de invoering van een anti-homowet die het verstrekken van informatie over homoseksualiteit of het afbeelden van LGBT’s in de media verbood bij minderjarigen. Doorheen de jaren werden er heel wat  LGBTQ’s gearresteerd en veroordeeld. 

Foto: Karollyne Hubert // Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste