Rainbowhouse Brussel neemt na zes jaar afscheid van woordvoerder

Na zes jaar heeft Oliviero Aseglio, de woordvoerder en sociaal en intercultureel projectmedewerker van het Brusselse Rainbowhouse, de organisatie verlaten. Dat staat te lezen in de laatste nieuwsbrief van het Brusselse LGBTQ+-centrum.

"We willen hem bedanken voor het feit dat hij al deze jaren van werk, die soms onderbroken werden door moeilijke momenten, met ons heeft gedeeld", zo staat te lezen in de nieuwsbrief.

Oliviero was en is een onvermoeibare LGBTQI+ activist binnen onze beweging.  Zijn inzet, zijn projecten en al zijn initiatieven getuigen hiervan. We zullen vooral zijn werk en zijn vastberadenheid in de ontwikkeling van het project "Rainbows United" niet vergeten, dat ons in staat stelt om vandaag de dag meer dan honderd LGBTQI+ mensen die in het process van asielaanvraag in te begeleiden."

In 2018 versterkte hij de samenwerking van het Rainbowhouse met Fedasil door een subsidie te verkrijgen waarmee er meer dan 700 medewerkers konden opgeleid worden. Daarnaast werden ook honderden asielzoekers gesensibiliseerd. Oliviero investeerde ook in het project “All genders Welcome”, dat als doel heeft het opleiden van lokale leden van de overheid en opleidingen biedt aan de Brusselse politie. Ook  organiseerde hij de grote jaarlijkse conferenties over LGBTQI+ en interculturaliteit en speelde hij een centrale rol in de "share the color" campagne.

Bron: Nieuwsbrief Rainbowhouse

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste