Anti-LGBTQ wet ingediend in Wit-Rusland

Wit-Rusland is er een wetsvoorstel ingediend dat de  ‘promotie van niet-traditionele relatievormen verbiedt’. Dat meldde het persbureau Belta vorige maandag. Met de term wordt verwezen naar relaties tussen LGBTQ+ personen. 

Volgens Belta heeft procureur-generaal Andrei Shved in een toespraak voor de wetgevers gezegd dat  dat er een wetsvoorstel klaar is dat administratieve aansprakelijkheid vaststelt voor het promoten van "abnormale relaties, pedofilie en de  weigering om kinderen te hebben".

Sinds 2013 is er reeds een soortgelijke wet van kracht in Rusland. Afgelopen november bestempelde het Russische hooggerechtshof de internationale LGBTQ-beweging als een extremistische organisatie.

In Wit-Rusland werd homoseksualiteit in 1994 uit de strafwet gehaald maar het land erkent nog steeds geen homohuwelijken en er wordt door de autoriteiten streng opgetreden tijdens LGBT-pride optochten. President Alexander Lukashenko is een van de sterke bondgenoten van de Russische president Vladimir Poetin en  heeft  in het verleden homoseksuelen reeds voor perverten uitgemaakt.

foto: Jana Shnipelson // Unsplash

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws