Voorzitter van LGBTQ-vereniging Tiszo opnieuw slachtoffer van homofoob geweld

Dinsdagavond is Wim Raes, de voorzitter van de LGBTIQ-vereniging Tiszo het slachtoffer geworden van verbaal homofoob geweld in Sint-Niklaas. Drie jongeren bedreigde hem met de dood nadat een vriend van hem vertrok. In de kranten van het Mediahuis vertelt hij hoe hij zich in zijn eigen huis heeft moeten opsluiten met de deur op slot en de rolluiken naar beneden.

Wim zat dinsdagavond samen met een vriend op zijn terras iets te drinken. Toen die vertrok kwamen drie jongeren met hoodies aan kabaal maken op zijn oprit. 

“Ze begonnen me onmiddellijk uit te schelden. We maken u kapot! vuile homo! Ze dreigden zelfs het huis in brand te steken.”

Wim kon naar binnen vluchten en van daar uit de politie en burgemeester van Sint-Niklaas,Lieven Dehandschutter, bellen. Na tien minuten gescheld en getier vertrokken de drie jongeren.

De politie kwam massaal ter plaatse maar heeft de daders niet meer kunnen vatten. Wel is er nog een hele avond gepatrouilleerd in de buurt van de woning van Wim Raes en  is er een pv opgesteld. 

Het is niet de eerste keer dat Wim Raes te maken krijgt met homofoob geweld. Vorig jaar werd hij op enkele dagen tijd twee keer belaagd.

Lees ook: Voorzitter LGBT-vereniging van Sint-Niklaas twee keer slachtoffer van belaging

Foto: Faceboek/Wim Raes

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste