Vijftienjarige die homoseksuele mannen in Amsterdam belaagde geeft zichzelf aan en krijgt huisarrest

In Amsterdam heeft de vijftienjarige jongen die afgelopen zondag een homo-koppel dat hand in hand liep belaagde zich aangegeven bij de politie. Dat deed hij pas nadat hij een uitgebreid interview gaf aan een Nederlandse vlogger. 

De twee homoseksuele mannen liepen op Paaszondag hand in hand  over straat in Amsterdam Oost toen ze het aan de stok kregen met enkele jongeren. Een gedeelte van de discussie en aanval zijn door zowel de dader als de slachtoffers gefilmd. De beelden die de slachtoffers maakten en op Facebook plaatsten werden zondag door de Nederlandse media opgepikt. Op het filmpje is te zien hoe ze worden uitgescholden en aangevallen. Later is het duo ook in het gezicht gespuugd. 

Eén van de slachtoffers schrijft op  Facebook: ‘Amsterdam, homo’s zijn niet normaal’, zegt de jongen, die ook een eigen filmpje maakt." Verder werden ze uitgescholden voor ‘kankerhomo’s’ en kregen ze nog enkele doodsverwensingen naar hun hoofd geslingerd. Wanneer één van de slachtoffers de scheldende jongen op camera probeert vast te leggen, krijgt hij ook nog een trap. Een omstander probeert de jongens te bedaren, maar zonder succes.  Het slachtoffer belt daarop ‘Roze in Blauw’, een netwerk voor LHBTI-agenten en die adviseren om onmiddellijk 112 te bellen. Maar vooraleer de agenten ter plaatse zijn, zijn de aanvallers reeds gevlucht. Als de politie later weer weg is, komen twee van de jongens op een scooter langsgereden. Zij spugen het stel in hun gezicht.’

Het netwerk Roze in Blauw’ verwezen op hun sociale media naar het incident en gaven over het hele paasweekend iedereen op de hoogte van het onderzoek. (Lees verder onder het Facebookbericht)

Interview

Op Paasmaandag stapte de vijftienjarige zelf naar de politie nadat zijn gezicht op alle media te zien was. Vooraleer hij dat deed gaf hij meer uitleg in een interview bij de Nederlandse vlogger Youness Ouaali, die de afgelopen jaren zelf meerdere keren in opspraak geraakte in zedenzaken. In het zeer gekleurde en door Ouaali gestuurde interview zei de vijftienjarige dat het incident minstens een kwartier duurde en dat slechts de laatste minuut werd gefilmd.  ”We waren daar met een paar jongens en zouden naar de winkel gaan. Die was uiteindelijk dicht. Toen liepen er twee homo’s voorbij en die keken een beetje lang. Toen zeiden ze iets met moslims, dat wij geobsedeerd zijn door hen. Daar zei iemand wat van.’

Een van de jongens kwam volgens de 15-jarige daarna ten onrechte op hem af. ‘Hij dacht blijkbaar dat ik het zei. Hij gaf mij een duw, pakte zijn camera en begon te filmen. De emoties liepen hoog op. Toen pakte ik ook mijn telefoon om te filmen. Ik heb ze wel uitgescholden, maar dat komt ook omdat ik zwart werd gemaakt. Ik heb niks tegen homo’s.’

De jongen zegt het koppel niet te hebben aangeraakt. De schoppende bewegingen die op de beelden te zien zijn, waren volgens hem bedoeld om ‘afstand te bewaren’. Ook zegt hij niet degene te zijn geweest die heeft gespuugd.

De vijftienjarige jongen werd, nadat hij naar de politie stapte, aangehouden als verdachte. Omdat hij voor een andere veroordeling de opgelegde voorwaarden had geschonden besliste de raadkamer om het uitstel van strafuitvoering voor die zaak te herroepen en werd hij onder aanhouding geplaatst. Die voorlopige hechtenis mag hij thuis doorbrengen, in de vorm van huisarrest onder strikte voorwaarden.

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste