Vijf doden en achttien gewonden bij schietpartij in LGBTQ-dancing in Colorado Springs

Zaterdagavond zijn minstens vijf personen om het leven gekomen en achttien anderen gewond geraakt bij een schietpartij in de LGBTQ-dancing Club Q in het Amerikaanse Colorado Springs.

De hulpdiensten kregen omstreeks middernacht verschillende oproepen voor een schietpartij in de dancing. De politie ging ter plaatse en trof een schutter aan. 

“Op dit moment wordt de verdachte verzorgd maar is hij aangehouden”, zo liet politiewoordvoerder Pamela Cadtro weten. Castro verduidelijkte niet of de gewonde schitter ook tot de achttien gewonden behoort. Ook over een eventueel motief wilde ze niets kwijt. De FBI kwam ter plekke om te helpen met het onderzoek.

De club zelf bevestigt de schietpartij op Facebook. Zij schrijven: “Club Q is kapot van de zinloze aanval op onze gemeenschap. Onze gebeden en gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun familie en vrienden. Wij danken de snelle reacties van heldhaftige klanten die de schutter hebben bedwongen en een einde hebben gemaakt aan deze haatzaaiende aanval.”

Het is niet de eerste keer dat een LGBTQ-nachtclub het doelwit is van een schietpartij. Op 2 juni 2016 drong Omar Mateen (29) binnen in dancing ‘The Pulse’ in Orlando en 49 mensen dood en verwondde 53 anderen. De schutter werd na enkele uren door de politie doodgeschoten.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste