Vier portretten van koningin Beatrix door Andy Warhol geveild voor 217.000 euro

Vier zeefdrukken met portretten van koningin Beatrix van de hand van Andy Warhol hebben bij een kunstveiling in Den Haag 217.000 euro opgebracht. De zeefdrukken uit de reeks ‘Reigning Queens’  waren gesigneerd en genummerd en werden als een kavel verkocht aan een buitenlandse kunstliefhebber.

Voor de veiling was er een zeer grote nationale en internationale belangstelling. "Wij zijn zo'n beetje vanuit de hele wereld gebeld en gemaild. Maar dit zijn dan ook wel zeer bijzondere kunstwerken van een even zo groot kunstenaar", zegt Peter Meefout, directeur van het Venduehuis.

Warhol maakte de afbeeldingen van Beatrix als onderdeel van een serie waarin hij de destijds vier regerende koninginnen ter wereld portretteerde. Behalve Beatrix waren dat koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, koningin Margrethe van Denemarken en koningin Ntombi Twala van Swaziland.

Bron: ANP

Lees ook: Meer dan 100.000 bezoekers voor Andy Warhol tentoonstelling

Reportage: Andy Warhol, de man die soepblikken verhief tot een kunstvorm en zijn stempel drukte op de Amerikaanse kunstwereld (+)

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste