Video: Liefde voor Muziek-artiesten halen porselein boven voor Rode Neuzen-dag

Vorige week raakte bekend dat alle artiesten van het voorbije seizoen een unieke Liefde voor Muziek-aflevering hebben opgenomen voor Rode Neuzen Dag 2020. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings waren er maar wat graag bij. Ondertussen is de eerste song bekend en dat is Porselein. 

Het is een nummer om jongeren een hart onder de riem te steken. En bij enkele meisjes en jongens gebeurde dat ook letterlijk, want zij waren erbij tijdens de opnames.

“Het groepsnummer moest natuurlijk een cover zijn - want daar draait het programma nu eenmaal om”, steekt Regi van wal. Na wat zoeken kwamen de makers van het programma uit bij het liedje 'Porselein'. Een nummer dat de Liefde voor Muziek-band onder leiding van Jeroen Swinnen, samen met Regi in een nieuw jasje stak. “De tekst van Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait”, verduidelijkt Jeroen, “ en dat vanaf de eerste zinnen al: In het diepste van mijn ziel, ben ik eenzaam en fragiel. Maar ik staar de wereld aan als een winnaar.”

(lees verder na de video)

“Het is een nummer dat hoop geeft en verbinding ook. De laatste zin van het liedje is: wie is net als ik van porselein? Dat vat het goed samen. Je bent niet alleen”, vertelt Regi. De tekst lieten de twee ongemoeid maar er ligt wel meer contrast in de melodie. “Het refrein hebben we wat meer intimiteit gegeven”, gaat Jeroen verder, “om dan te komen tot dat hoopgevende van de ‘Regi-sound’. Het wordt zo een echte meezinger.”

Het is niet de eerste keer dat de hit van Yasmine vanonder het stof wordt gehaald. Porselein werd al eens gecoverd voor de serie #LikeMe op Ketnet. Dat het nummer nu voor Rode Neuzen Dag een derde leven krijgt, vindt Stefaan Fernande, de originele schrijver van het nummer, meer dan prima. “We weten allemaal wat er met Yasmine gebeurd is. Dat een nummer van haar nu kan helpen om de veerkracht van jongeren te versterken - daar kan ik alleen maar blij om zijn. Je hoeft je namelijk niet altijd stoerder voor te doen dan je eigenlijk bent; soms red je het gewoon niet alleen."  verduidelijkt Stefaan Fernande. “Toen 'Porselein' uitkwam in de nineties zat mentaal welzijn nog veel meer in de taboesfeer dan nu. Niet lekker in je vel zitten werd gezien als aanstellerij of, erger nog, als een teken van zwakte. Nu beseffen we gelukkig steeds meer dat je zwakke punten erkennen net je kracht kan zijn. We zijn tenslotte allemaal een beetje van porselein.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste