Tot veertig maanden geeist voor jongeren die homo's beroofden

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van dertig tot veertig maanden, met uitstel gevraagd voor vijf twintigers uit Waasmunster die homo's met geweld beroofden op de carpoolparking aan de E17 in Waasmunster. De vijf spraken via datingapps met hun slachtoffers af en gingen er na bedreiging met hun bankkaart en identiteitskaart vandoor.  Ze maakten vier slachtoffers. Twee van hen stelden zich dinsdag burgerlijke partij tegen het vijftal.

De mannen vertelden dat ze de mannen viseerden omdat ze makkelijke doelwitten waren maar ontkenden dat het hen te doen was om de homoseksuele geaardheid van hun slachtoffers. Ook zouden ze zich niet hebben voorgedaan als 'pedojagers'. 'Het was hen enkel te doen om geld'. De daders vermoedde dat hun slachtoffers zich na dergelijke feiten te zeer zouden schamen om klacht in te dienen. Bovendien namen ze de mannen meestal hun identiteitskaart af en dreigden ermee hen thuis te komen opzoeken als ze toch naar de politie zouden stappen.

Via advertenties lokten ze homoseksuele mannen die op zoek waren naar een avontuurtje naar de carpoolparking in Waasmunster. Eens hun slachtoffer ter plaatse, kreeg die de nodige klappen, werd hij bedreigd en beroofd van zijn geld. Eén van de slachtoffers werd zelfs vier uur gegijzeld in het bos aan de carpoolparking, een andere werd naar een schuur gebracht waar hij zich moest uitkleden.

De advocaten van de jonge mannen vroegen de rechter om hen een werkstraf te geven of een celstraf volledig met probatievoorwaarden uit te spreken. Vonnis op 13 april.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste