Veertig maanden cel voor achttienjarige die homo's in de val lokte

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft een achttienjarige veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden omdat hij twee homoseksuele mannen via de dating-app Grindr vorig jaar in februari in de val lokte. De achttienjarige schrok er niet voor terug om zijn slachtoffers aan te vallen, in elkaar te slaan, te beroven en zelfs te gijzelen.

De achttienjarige lokte samen met zijn minderjarige kompanen, die zich pedojagers noemden,  homoseksuele mannen naar het Fort van Haasdonk. Op 26 februari lokten ze een homoseksuele man naar het Fort. Toen hij aankwam werd hij  overmeesterd door de jongeren en kreeg hij slagen met een matrak. Alles werd door de jongeren gefilmd.  De man werd vastgehouden door de jongeren vastgehouden terwijl de daders met zijn auto en afgenomen bankkaart 545 euro gingen afhalen. Pas later werd het slachtoffer vrijgelaten. 

Op 27 februari, een dag na die eerste gijzeling, liep de bende tegen de lamp toen ze op dezelfde plaats gezien werden  door enkele vissers toen ze een nieuw slachtoffer in de val hadden gelokt.  De jongens waren de man in elkaar aan het slaan toen de politie ter plekke kwam.

Omdat de 18-jarige als enige meerderjarige bij de feiten in februari betrokken was, stond hij alleen voor de correctionele rechtbank. De anderen verschenen voor de jeugdrechter. De jongeman moet van de rechter naast zijn celstraf zijn reeds begonnen psychiatrische behandeling voortzetten. Hij kreeg ook een verbod om nog drugs te gebruiken. De helft van zijn straf is voorwaardelijk. 

Bron: VRTNWS / Belga

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste