Veertienjarig meisje in elkaar geslagen omdat ze zich niet als meisje of jongen wil identificeren

In Amstelveen (Nederland)  is een veertienjarig meisje mishandeld omdat ze zich niet wilde identificeren als jongen of meisje. Volgens getuigen zou het om LGBTIQ-geweld gaan. De politie is met een onderzoek begonnen. Mogelijk is er sprake van meerdere vermoedelijk minderjarige daders. Aan de slagen die het meisje te verduren kreeg, hield ze een gebroken neus en tanden over en liep ze ook een kaakfractuur op.

De feiten speelden zich maandag af in de wijk Westwijk in Amstelveen. Haar vader deelde via LinkedIn het verhaal en een foto van de verwondingen van zijn dochter.  Het meisje, Frédérique, werd aangesproken door een jongen van haar leeftijd die haar vroeg of ze een jongen of meisje was.  “Dat maakt toch niet uit” antwoordde het meisje terug. “Ben je een jongen of een meisje” vroeg de jongen opnieuw naar haar “ik ben wie ik ben en jij mag zijn wil je wil zijn” reageerde ze opnieuw.

 

Vader Paul Brink is reuzetrots op zijn dochter: "Jongen of meisje, hetero, gay of bisexueel het maakt haar (en ons allemaal) niet uit," laat hij op het zakelijke sociale netwerk weten, begeleid door een foto van een toegetakelde Frédérique. 

Na het bericht van de vader van het meisje op LinkedIn kwamen veel steunbetuigingen binnen. Dinsdagochtend liet de familie weten in "zeer goede zin" overrompeld te zijn "door alle warme en liefdevolle reacties uit zowel binnen- als buitenland".

 

De politie is met een onderzoek begonnen en heeft alle camerabeelden van in de buurt opgevraagd. Volgens hen zouden er 4 of 5 jongeren betrokken zijn bij de mishandeling. Ook hebben ze via Facebook een beschrijving gedeeld van de kleding van twee van de jongeren.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste