Pride-foto's van rondreizende tentoonstelling beklad in Vlissingen

In Vlissingen zijn in de nacht van drie op vier mei vijf fotopanelen van de rondreizende Pride Photo-tentoonstelling ‘Celebrating the Unseen’ beschadigd. De vijf panelen met daarop foto’s van Prins de Vos, Robert Siegelman, CrazinisT artisT, Robert Coombs en  David Těšínský werden met groene en rode verf besmeurd. In een mededeling reageert Pride Photo woedend.

“Dit is geen vandalisme maar een gemotiveerde en opzettelijke vernietiging”, zo laat Hein-Jan Keijzer, director van Pride Photo weten in een persbericht. Hij is ook van plan om aangifte te doen bij de politie. “Met deze tentoonstelling willen we net mensen laten nadenken over diversiteit en een discussie starten. We doen dit ook aan de hand van enkele controversiële foto’s. Ik begrijp dat ze reacties uitlokken van mensen die er anders over denken. Ik wil liever een inhoudelijke discussie met hen. Maar deze vernielingen horen zeker niet thuis in dat debat. We zijn zeer boos.”

Pride Photo is een reizende openluchttentoonstelling die in verschillende steden te zien is. De foto's staan sinds 29 april in Vlissingen.

Met de foto's wordt aandacht gevraagd voor "de vaak benarde mensenrechtensituatie waar de lhbti+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft”. Om de beschadigde panelen te vervangen is Pride Photo met een crowdfunding gestart.

De rondreizende tentoonstelling is het resultaat van de jaarlijkse internationale fotowedstrijd die Pride Photo sinds 2010 organiseert. In de tentoonstelling is een selectie te zien van de  2500 inzendingen die vorig jaar werden ingezonden.

 

Foto's: Pride Photo

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste