Utrecht is klaar voor nieuwe pride

In Utrecht gaat zaterdag de vierde editie door van de Utrecht Pride. Meer dan 50 organisaties varen mee op een nieuwe route.

Feestelijke botenparade

Vanaf 13.30 uur kleuren de singel en Oudegracht van Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog! De Utrecht Pride is hét podium voor organisaties die zich het hele jaar inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. Op de ruim 50 boten vind je organisaties die hun werk voor één dag nog zichtbaarder maken.

 Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Pride in het leven is geroepen. De organisatie is blij met de hoeveelheid en diversiteit aan deelnemers! 

Tijdens de Utrecht Pride zetten we elke bezoeker die de Pride steunt even in de spotlight, net als elke partner, sponsor, deelnemer, vrijwilliger of andere persoon of organisatie die de Pride een warm hart toedraagt. Met de slogan ‘Just be you’ laat de Utrecht Pride zien dat jij jezelf kunt zijn.

Nieuwe route door de gehele Utrechtse singel

De Utrechtse Singel is sinds een paar jaar weer volledig rond, daarom varen de deelnemers zaterdag dan ook een nieuwe route. De parade start bij de Catherijnesingel en vaart onder Hoog Catharijne richting de Weerdsluis, waarna de boten de Oudegracht op varen. De parade eindigt officieel bij het Ledig Erf en vaart dit jaar dus andersom: van noord naar zuid over de Oudegracht.

Vier grote straatfeesten

Na afloop van de Utrecht Pride gaan de straatfeesten verder. PANN, RUBBER, Roost aan de singel en Café Kalff geven na afloop van de botenparade één groot feest! Met drie stages, diverse muziekgenres, tientallen artiesten en foodtrucks. Na de straatfeesten zijn er diverse afterparty’s in Utrecht van onder andere RUBBER en IsBurning.

Bekijk het volledige programma op www.utrechtcanalpride.nl/programma-2022

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste