Twee doden en een gewonde bij schietpartij buiten aan homobar in Bratislava

Woensdagavond zijn bij een schietpartij buiten aan een homobar in Bratislava (Slowakije) twee doden gevallen. Bij de schietpartij geraakte ook een vrouwelijke werkneemster gewond. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De schietpartij vond omstreeks 19 uur plaats aan de bekende bar Tepláreň. Volgens getuigen werden er 7 tot 10 schoten afgevuurd. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers waarvan één werknemer.  Volgens de getuigen zou de schutter zijn slachtoffers opgewacht hebben totdat die de bar uitkwamen. De politie heeft de schietpartij bevestigd en behandelt de hele schietpartij als een mogelijke haatmisdaad. Tepláreň is immers één van de weinige cafés in Bratislava die frequent door LGBTQ’s bezocht wordt en waar ook verschillende organisaties samenkomen. De politie sloot na de schietpartij de omliggende straten af. Ook werd een helikopter ingezet om de schutter op te sporen.

Na de schietpartij verwezen heel wat mensen op sociale media naar een anonieme Twitter account waarop enkele uren voor de schietpartij een  antisemitisch en homofoob manifest was gepubliceerd. Op die Twitter account werd ook verwezen naar een eerdere moordpoging in augustus buiten aan Tepláreň. Een half uur na de schietpartij van woensdagavond verscheen er ook een bericht met de woorden ‘haarmisdaad’, ‘gaybar’ en ‘geen spijt’. Iets na middernacht verscheen er ook nog een bericht dat suggereerde dat de eigenaar zich van het leven heeft berooft. De anonieme Twitter account werd in april 2021 aangemaakt. Het is echter nog niet duidelijk of de eigenaar iets met de schietpartij van woensdagavond te maken heeft.

Foto: Google Maps

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste