Travestiegezelschap ijvert voor regenboogzebrapad in Lokeren

Travestiegroep The Fancy Sisters wil dat er ook in Lokeren een regenboogoversteekplaats komt. De groep heeft daarom op het burgerparticipatieplatform van de stad een petitie opgestart om de stad te overhalen om zo een oversteekplaats aan te leggen.

In heel wat Vlaamse steden en gemeenten doken de laatste paar weken reeds zulke veelkleurige oversteekplaatsen op naar aanleiding van de gewelddadige overval in Beveren eerder dit jaar waarbij een homoseksuele man om het leven kwam en ter gelegenheid van de Internationale dag tegen homo- en transfobie van 17 mei jongstleden.

Lokeren is echter één van de Vlaamse steden waar er nog geen regenboogzebrapad is en daar willen The Fancy Sisters verandering in brengen. 

"Want beste Lokeraars 'We zijn er nog lang niet'", zo schrijft Lolita-Lo van The Fancy Sisters op hun Facebookpagina. "Gay-bashing steekt terug meer en meer de kop op. Wanneer ik met mijn geliefde over straat loop krijgen wij nog steeds scheve blikken en krijgen wij commentaren. Dit zijn taferelen die in 2021 toch niet meer kunnen? Zal een regenboogzebrapad dit verhelpen? Nee, maar het is een eerste signaal in de juiste richting. En na dit zullen we verder gaan. We zullen van Lokeren een gender neutrale stad maken waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen zichzelf kan zijn. Want Love=Love"

Om het punt op de gemeenteraad van Lokeren te krijgen moeten 100 inwoners van Lokeren zich achter het idee scharen. Dinsdagavond stond de teller op 85 personen die het voorstel steunden.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste