Dit zijn de genomineerden voor de eerste Touristico Gaylive awards

De LGBTQ-reisblog Touristico Gay en de LGBT-nieuwssite Gaylive.Be gaan voor het eerst een aantal gezamenlijke awards uitreiken. Dat hebben de respectievelijke uitgevers Sven Boutsen en Marc Dirix bekend gemaakt in hun gezamenlijke podcast Touristico Gaylive waar ook de genomineerden  in onthuld werden. Tot en met 2 januari kan er op hen in vijf categorieën gestemd worden.

Dit zijn de genomineerden:

 1. Nieuwe LGBTQ-partyconcept

 

Het afgelopen jaar werden er een aantal nieuwe party-concepten gelanceerd.  Wat is volgens jou het beste nieuwe party concept? 

1. Pinkie (Jeffrey's)

Pinkie werd voor het eerst georganiseerd tijdens Antwerp Pride. Optredens van verschillende dragqueens werden er gecombineerd met een open terras en goede dansmuziek.

2. Queerfest (Twilight - Cock)

De Twilight en hun zusterbar Cock bundelden alle evenementen die ze tijdens de voorbije jaren met Antwerp Pride organiseerden onder de noemer Queerfest. Een heel weekend lang kon je voor de twee cafés genieten van optredens, dragqueens, leuke muziek afgewisseld met activiteiten als een dragbingo en meer.

3. Crystal Queer (Duplex)

Dit jaar opende niet enkel de Duplex zijn deuren aan het Antwerpse Hendrik Conscienceplein maar sloten ze Antwerp Pride af met een gezellige open-air party.

4 Spill the Tea

De organisatoren van Woodpop en het  Unicorn Festival pakten eerder dit jaar met succes uit met de eerste editie. Onder het motto 'Let's have a kiki' kan je er terecht om niet alleen doorheen de dag te gaan clubben maar ook om te genieten van dragoptredens uit binnen en buitenland

5. Que Pasa on tour

Nadat Felipé vorig jaar zijn Que Pasa bar sloot, en in afwachting van de opening van een nieuwe bar. Trok hij het afgelopen jaar met zijn dragqueens 'on tour' en maakte het gezelschap onder meer een geslaagde stop in de Cargo Club (Red&Blue).

6. La Tash & Friends (Hessenhuis)

Wie La Tash kent weet dat ze niet op haar mondje gevallen is. Dat bewijst ze op haar wekelijkse party in het Hessenhuis waarop ze het podium deelt met enkele andere dragqueens.

7. Play On (Random club)

De Random Club pakte voor het eerst uit met 'Play on' tijdens Antwerp Pride. Een heel week-end lang terecht om non-stop te genieten van de beste deejays uit de LGBTQ-clubscene.


2:Nieuwste LGBTQ-horecazaak

Voor deze eerste editie van de TGL-awards beperken we ons tot Antwerpen. Daar gingen een aantal nieuwe horeca-zaken open die uit zaakvoerders hebben die tot de LGBTQ gemeenschap behoren of zich richten op een overwegend LGBTQ clienteel. 

In deze categorie kan je stemmen op Jeffrey's, Marie Antoinette, Duplex, Italiaans restaurant Il Golosso en de vrouw-vriendelijke bar The Cut.


3: Beste LGBTQ-evenement

Jaarlijks worden er in ons land heel wat grotere evenementen georganiseerd die door duizenden bezoekers bij gewoond of gevolgd worden.

Daar in kunnen natuurlijk de twee grootste prides van ons land niet ontbreken. Zij krijgen het gezelschap van het fetisch festival Darklands en het nog steeds groeiende feestje van de Belgische bear-community. Deze categorie wordt vervolledigd met de jaarlijkse verkiezing van een nieuwe Mister Gay Belgium en het grootste LGBTQ filmfestival van Vlaanderen. 

 

5:Beste toeristische initiatief

In deze categorie kun je laten weten wat volgens jou het beste toeristisch getinte evenement was.

Ook in deze categorie duikt Darklands op met twee tours die in de rand van het fetish festival georganiseerd werden namelijk de city-walk met stadsgids Tanguy en de bus-tour met Ivana. Ook begon het MSK van Gent met een LGBTQ-tour in het museum en kan je in Brussel al enkele jaren terecht voor LGBTQ' getinte toers die georganiseerd worden door L-tour.

 

5: LGBTQ-icoon

Geen enkele uitreiking van een award kan zonder zijn eigen 'icon'-award. Dus ook de TGL-awards niet. In deze categorie zetten we personen die een belangrijke rol in de geschiedenis van de LGBTQ-beweging gespeeld hebben en die op een of andere manier (opnieuw) in de belangstelling kwamen.

Zo is er de voormalige voorzitter van Antwerp Pride Bart Abeel. Hij zette het Antwerpse Pride festival de afgelopen 15 jaar op de internationale kaart als festival dat je niet mag missen. 

Johanna Pas moest het afgelopen jaar noodgedwongen haar LGBTQ-boekhandel 'Kartonnen Dozen' noodgedwongen sluiten. Dat was eind vorig jaar ook het geval met het oudste gaycafe 'Strange' van Armand Everaert. Postume nominaties zijn er voor Will Ferdy, die als eerste BV uit de kast kwam, en Paul Raedemakers, de oprichter van het GOC Antwerpen.

Stemmen

Je kan op de genomineerden in deze categorieën stemmen via deze link of door de QR-code in te scannen op de verschillende foto's in dit artikel of op onze sociale media. Stemmen kan tot 2 januari. De winnaars worden in de volgende aflevering van de Touristico Gaylive bekend gemaakt. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste