Anderlecht krijgt toch boete voor homofobe spreekkoren

RSC Anderlecht heeft een boete van 1.000 euro met uitstel opgelegd gekregen door het arbitragehof omdat supporters tijdens een wedstrijd tegen Club Brugge ‘alle boeren zijn homo’s’ scandeerden. Het arbitragehof  beschouwt  de gezangen als kwetsend en discriminerend voor de holebigemeenschap. De voetbalclub komt er met een milde straf vanaf omdat RSCA initiatieven onderneemt om racisme en discriminatie te bannen.

Even terug naar de wedstrijd van Anderlecht tegen Club Brugge van januari. De supporters van Club Brugge werden toen getrakteerd op de homofobe gezangen. De scheidsrechter noteerde dit op zijn wedstrijdverslag en Anderlecht moest het op 7 februari gaan uitleggen bij de geschillencommissie. Die legde de voetbalclub echter geen straf op. Het Bondsparket ging daar echter tegen in beroep en kreeg gelijk bij het BAS. 

Het is niet de eerste keer dat RSCA voor spreekkoren vervolgd wordt. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) legde paars-wit recent nog een boete van 2.000 euro op voor dezelfde feiten die vorig jaar plaatsvonden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste