Tobi Lakmaker genomineerd voor Bronzen Uil

Tobi Lakmaker is met zijn boek 'De geschiedenis van mijn seksualiteit'  genomineerd voor de Bronzen Uil. De andere genomineerden zijn 'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono, 'Varkensribben' van Amarylis De Gryse,, 'De grijzen' van Vincent Merjenberg, 'De hemel is altijd paars' van Sholeh Rezazadeh en 'Lijn van wee en wens'  van Caro Van Thuyne. De Bronzen Uil is dé Nederlandstalige literaire debuutprijs van Willemsfonds vzw en Algemeen-Nederlands Verbond en  wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Het Betere Boek, hét literair festival van het Willemsfonds.

Zo kiest De Bronzen Uil ervoor om via Nederlandstalige literatuur mensen tot inzicht te brengen en op een andere manier naar de wereld rondom zich te laten kijken. Dit jaar ontving de  Nederlands-Vlaamse en onafhankelijke jury, o.l.v. voorzitter Jos Geysels, maar liefst 41 inzendingen. Na maandenlang overleg tussen de zeven juryleden is er een shortlst opgemaakt met de  zes debutanten Zij komen in aanmerking voor het bronzen beeld en de cheque ter waarde van 10.000 euro.

Ook het publiek kan tot 6 oktober stemmen op hun favoriet voor de publieksprijs. De Belgische lezers kunnen stemmen via debronzenuil.eu.

Op 9 oktober wordt de Bronzen Uil dan uitgereikt.

Bekijk ook de bespreking van 'De geschiedenis van mijn seksualiteit' in onze boekentips.

Koop "De geschiedenis van mijn seksualiteit" via Bol.com

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste