Parket gaat in beroep tegen enkelband van Sven Pichal

Het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer van Antwerpen om  radiomaker Sven Pichal vrij te laten en onder electronisch toezicht te plaatsen. Pichal werd vorige week opgepakt op verdenking van bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik en zat sinds donderdag in de gevangenis van Turnhout. Zondag werd dat bekend gemaakt samen met het nieuws dat hij met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend had bij de VRT waar hij ondermeer voor Radio 2 het consumentenprogramma 'De Inspecteur' maakte. Woensdag maakte de VRT bekend dat het programma verdwijnt en in het najaar vervangen wordt door een nieuw consumentenprogramma.

Woensdag moest Sven Pichal voor de raadkamer verschijnen. Daar kreeg hij te horen dat hij en nog een andere verdachte onder electronisch toezicht kwamen te staan maar het parket tekende beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer om de twee verdachten een elektronisch toezicht toe te kennen.

Er lopen in totaal vijf gerechtelijke onderzoeken naar de verspreiding en het bezit van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. Het eerste onderzoek ging van start na een aangifte bij PZ Antwerpen over het delen van beelden van seksueel misbruik. Dat gebeurde begin augustus. Door de ernst van de feiten werd het parket Antwerpen daarvan meteen op de hoogte gebracht. Nog diezelfde avond werd dan ook een onderzoeksrechter aangesteld door de ernst van de feiten, de noodzaak om bewijselementen veilig te stellen en de enorme impact van deze feiten op slachtoffers. Elk beeld van een kind is een kind dat misbruikt is.

Een eerste verdachte kon in de daaropvolgende dagen gearresteerd worden. De 34-jarige man uit Antwerpen werd aangehouden door de onderzoeksrechter op 14 augustus. Vier dagen later heeft de raadkamer zijn aanhouding bevestigd. In de loop van het onderzoek werden verschillende mensen verhoord. Dat heeft geleid tot drie arrestaties van drie mannen van 35, 42 en 44 jaar, allen uit Antwerpen. De 42-jarige man werd vrijgelaten onder voorwaarden. De twee anderen werden op vrijdag 25 augustus aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. De raadkamer heeft vandaag beslist dat de aanhouding verdergezet wordt in de vorm van een elektronisch toezicht. Daar heeft het parket hoger beroep tegen aangetekend.

In vier dossiers werd er intussen een psychiater aangesteld om de verdachten te onderzoeken.

Een vijfde verdachte mocht na verhoor beschikken.

Lees ook: Radiomaker Sven Pichal neemt met onmiddellijke ingang ontslag om persoonlijke redenen bij de VRT

Foto: VRT

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste