Sven Pichal in november voor de rechter

Op 18 november moet voormalig radiopresentator Sven Pichal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het bezitten en verspreiden van  beelden van seksueel kindermisbruik. Dat werd donderdag beslist op een inleidende zitting.

Tijdens de inleidende zitting vroeg zijn advocaat Walter Daemen om de zaak achter gesloten deuren te behandelen vanwege de grote media-aandacht die er reeds in het verleden geweest is en ook tijdens de zaak er zal zijn. Daemen vreest dat dit een sereen proces in de weg zal staan. Ook wil Daemen dat er een nieuw college van deskundige wordt samengesteld die Pichal opnieuw moet beoordelen omdat hij sinds zijn vrijlating uit de gevangenis een intensieve behandeling heeft gevolgd. Het door de deskundige neergelegde verslag waarin een residentiële behandeling voorgesteld werd en dat dateert van voor de reeds ondergane  behandeling, zou volgens de verdediging gedateerd zijn.  Daemen heeft aan een forensisch psychiater gevraagd om Sven Pichal te onderzoeken en die zegt dat een residentiële behandeling niet meer nodig is. “Na maanden van intensieve behandeling is Sven Pichal niet meer de persoon die hij een jaar geleden was.”

 Meester Kris Luyckx, die voor burgerlijke partij Child Focus optreedt, verzette zich tegen beide verzoeken van de verdediging. Zo noemde Luyckx de aanstelling van een college van deskundigen een vertragingsmanoeuvre. Ook het openbaar ministerie verzette zich tegen de beide verzoeken van de verdediging. Het verzoek om een college van deskundigen aan te stellen, werd bij de grond van de zaak gevoegd. Daarover heeft de rechtbank dus nog geen beslissing genomen. Het verzoek om een behandeling achter gesloten deuren werd afgewezen.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste