Stefaan Fernande, hitschrijver van Yasmine en Get Ready overleden

Hitschrijver Stefaan Fernande, die ondermeer hits schreef voor Yasmine en Get Ready is op 54-jarige leeftijd overleden. Op zijn palmares staan meer dan duizend hits waaronder ‘Porselein’ en ‘Meisjes aan de macht’ van Yasmine, Nobelprijs van Clouseau en tientallen liedjes voor Get Ready. Ook stond hij zelf op het podium als backing vocal-keyboardspeler van de groep The Big Noise.

Maar het is vooral als tekst en liedjescomponist voor zowat alle grote Vlaamse artiesten van de afgelopen decennia dat hij bekend is. In 1996 brak hij door met ‘Nobelprijs’ van Clouseau. Dat was het startschot voor een hitmachine die sindsdien tussen de 800 en 1.000 nummers schreef voor de meest uiteenlopende artiesten van Guido Belcanto tot Will Tura. Viermaal won hij de Zomerhit, één keer een MIA. Drie jaar geleden werd Fernande door Radio 2 en SABAM nog in De Eregalerij opgenomen. 

Op 22 mei verloor hij echter zijn echtgenoot en dat verlies tekende Stefaan Fernande. 

Reacties

Uit de Vlaamse showbizz komen er heel wat aangeslagen reacties van de artiesten die met Fernande gewerkt hebben.

“Hij was mijn dierbare vriend, mijn componist en tekstschrijver, we hebben 25 jaar lang samengewerkt”, zo schrijft Els de Schepper op Twitter. “Ik kan het niet geloven dat die grappige, intense, liefdevolle en gepassioneerde mens er niet meer is. Ik ga hem zo hard missen. Ik ben er echt kapot van.”

Tom Helsen noemt Fernande een grote meneer. “Een grote meneer is gestorven, langs deze weg wil ik mijn medeleven betuigen aan zijn familie en vrienden.”

Collega liedjescomponist Miguel Wiels reageerde aangedaan bij "De Madammen" op Radio 2: "De nalatenschap die Stefaan achterlaat, is een repertoire om u tegen te zeggen. Ik heb vaak liedjes van hem gehoord waarvan ik wou dat ik ze zelf had geschreven. Als ik met hem samenwerkte, was dat altijd warm en attent." 

 

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via zelfmoord1813.be.

Foto: VRT/RADIO 2

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste