Staatssecretaris van Gendergelijkheid en gelijke kansen Schlitz dient ontslag in

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) heeft haar ontslag ingediend bij eerste minister Alexander De Croo nadat ze de voorbije dagen in opspraak is gekomen.  De staatssecretaris kwam onder vuur te liggen nadat bekend werd dat ze haar persoonlijke logo had opgedrongen aan organisaties die subsidies kregen voor hun evenementen en dat logo moesten gebruiken in hun communicatie.  Volgens Peter De Roover (NV-A)  heeft Schlitz daarover in de Kamer gelogen.

Schlitz verontschuldigde zich de afgelopen dagen maar haar positie was de afgelopen dagen onhoudbaar geworden. Dinsdagavond kondigde ze in de studios van de RTBF aan dat ze haar ontslag zou indienen.  "Ik heb een fout gemaakt waarvoor ik mij heb verontschuldigd, maar vandaag heeft de controverse een schadelijke dimensie gekregen. Het neemt het hele politieke en medialandschap over, en het wordt ondraaglijk. Daarom ben ik niet in de politiek gegaan. Ik ben in de politiek gegaan voor waarden, voor sociale rechtvaardigheid, voor een samenleving die vrouwen en kinderen beschermt, voor een meer gelijke en rechtvaardige samenleving.

Schlitz stapt op omdat ze vreest dat de controverse rond haar persoon en het vasthouden aan haar post haar projecten in gevaar zou brengen. Wie Schlitz zal opvolgen is nog niet bekend.

 

Foto: Facebook/ Sarah Schlitz

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste