Sopranos-acteur verbiedt homofoben om nog naar zijn series en films te kijken

De Amerikaanse acteur Michael Imperioli, die vooral bekend werd voor zijn rol in de hitserie ‘The Sopranos’, heeft via Twitter laten weten dat homofoben niet meer naar zijn werk mogen kijken. De acteur is een van de velen die zich uitspreken tegen de beslissing die het Amerikaanse Hooggerechtshof vrijdag heeft genomen in een rechtszaak die was aangespannen door een christelijke websitedesigner omdat ze geen website wilde bouwen voor het huwelijk van een homoseksueel koppel. Zes van de negen rechters oordeelden dat de websitedesigner het recht had om haar diensten te weigeren aan homoseksuelen omdat ze een tegenstander van het homo-huwelijk is en omdat dit ingaat tegen haar geloof en haar vrijmeningsuiting.

Naar aanleiding van die beslissing stuurde Michael Imperioli de tweet de wereld in waarin hij alle homofobe nog verbood series te bekijken waarin hij meespeelt. “Ik heb beslist om bigoten en homofoben te verbieden om nog te kijken naar ‘The Sopranos,’ ‘The White Lotus,’ ‘Goodfellas’ of elke film of televisieserie waar in ik gespeeld heb. Dank je wel Grondwettelijk Hof om me toe te staan om te discrimineren en iedereen uit te sluiten met wie ik niet akkoord ga en tegen ben. USA! USA!”.

Later bevestigde hij zijn vorige tweet om zeker te zijn dat iedereen begreep waarover het ging. “Haat en onwetendheid is geen wettelijke standpunt” en “America wordt per minuut dommer.”

Lees ook: Amerikaans Grondwettelijk Hof oordeelt dat bedrijven diensten mogen weigeren aan LGBT-klanten

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste