Gevangenisstraf van meer dan 2.300 jaar voor schutter die homo-dancing aanviel

Anderson Lee Aldrich, de schutter die vorig jaar het vuur opende in de homo-nachtclub Club Q in Colorado Springs, is veroordeeld tot een vijfvoudige levenslange gevangenisstraf met daarbovenop nog eens een gevangenisstraf van 2.208 jaar. Volgens de woordvoerder van de rechtbank is het de zwaarste gevangenisstraf die ooit werd opgelegd in de staat Colorado.

Maandag pleitte hij schuldig voor  53 aanklachten, waaronder vijf  keer voor moord in de eerste graad.Oorspronkelijk werd hij aangeklaagd voor 305 criminele aanklachten, waaronder haatmisdrijven en moord, vijf aanklachten van moord in de eerste graad, 46 aanklachten van poging tot moord in de eerste graad en twee  voor gemotiveerde haatmisdrijven.

Aldrich (23 jaar oud en die de voornaamwoorden they/them gebruikt) opende op 19 november 2022 het vuur  in de LGBT-nachtclub, waarbij vijf mensen werden gedood en meer dan 30 anderen gewond raakten. Aldrich was van plan om de aanval op Club Q via een livestream uit te zenden. Ook maakte de FBI bekend dat hij een website had bezocht waar een "neo-nazistische white supremacist" trainingsvideo opstond  die massale schietpartijen verheerlijkte.Eerder deze maand werd gemeld dat Aldrich het gebruik van steroïden de schuld gaf van de aanval.

Omdat Aldrich op de eerste dag van zijn proces meteen schuld bekende aan de 53 aanklachten werd het een zeer korte rechtszaak. Als het proces was voortgezet, zouden familieleden en slachtoffers geconfronteerd worden met het bekijken van bewakingsbeelden van de schietpartij.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws