Zaakvoerster van kledingwinkel neergeschoten na ruzie over regenboogvlag

In Los Angeles is afgelopen vrijdag een zaakvoerster van een kledingwinkel neergeschoten na een ruzie over een regenboogvlag die aan haar winkel hing. Dat blijkt uit de verslagen die de politie heeft vrijgegeven.

Laura Ann “Lauri” Carleton (66) kreeg ruzie met de  27-jarige Travis Ikeguchi nadat die de regenboogvlag die aan haar winkel hing had afgetrokken. Daarop confronteerde de zaakvoerster hem en tijdens die ruzie werden door Ikeguchi verschillende homofobe verwijten gemaakt. Volgens het politierapport shoot Ikeguchi vervolgens de zaakvoerster neer en sloeg hij te voet op de vlucht. Hij overleed ook zelf nadat hij tijdens de klopjacht van de politie werd neergeschoten toen hij naar enkele agenten schoot. Het geweer dat werd aangetroffen bleek ook datgene te zijn waarmee Carleton werd neergeschoten.

Uit het onderzoek bleek dat op de Twitter (nu X) en de GAB account van de schutter verschillende posts te vinden waren waarin Ikeguchi uithaalde naar de LGBTQ-gemeenschap, het homo-huwelijk, abortusrechten en de politie. In een vastgemaakt bericht was een filmpje te zien van een in brand gestoken regenboogvlag.

Carleton was getrouwd met een man en behoorde volgens haar dochter niet zelf tot de LGBTQ-gemeenschap. Toch maakte ze er jarenlang een gewoonte van om een regenboogvlag aan haar kledingwinkel te hangen die regelmatig vernield werd.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws