Russische rechtbanken spreken eerste veroordelingen uit in verband met anti-LGBT wet

Twee Russische rechtbanken hebben deze week de eerste veroordelingen in rechtszaken uitgesproken die in rechtstreeks verband staan met de in november goedgekeurde wet die de internationale LGBTQ+beweging als extremistisch bestempelde.

Zo moest een man van een rechtbank in Volgograd een boete van duizend Russische Roebels (10 euro) betalen omdat hij de “symbolen van een extremistische organisatie had verspreidt door een foto van een regenboogvlag online te plaatsen.

Afgelopen maandag moest een vrouw zich dan weer op het politiebureau aanbieden omdat een mon zichzelf gefilmd had terwijl hij in een cafe aan een vrouw vroeg om haar oorbellen in de vorm van een kikker met een regenboogpatroon uit te doen. De rechtbank van  Nizhny Novgorod, ten oosten van Moskou veroordeelde de vrouw tot een administratieve aanhouding van vijf dagen voor het dragen van de regenboogkleurige oorbellen.

 

Ook gaat volgende week in Saratov, in het zuid-westen van Rusland, de rechtszaak verder tegen een fotograaf die foto’s van regenboogvlaggen op Instagram plaatste.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste