Rusland wil LGBTQ-organisaties als extreem bestempelen

 

Rusland is van plan om LGBT-, radicale feministische en organisaties die pleiten voor kinderloze gezinnen te  bestempelen als als extremistische organisaties die verboden moeten worden.Dat  heeft de voorzitter van de overheidscommissie ter bescherming van de kinderen, Andrei Tsyganov, woensdag gezegd.

“LGBT ideologie, radicaal feminisme en bewegingen die pleiten voor kinderloze gezinnen moeten beschouwd worden als een extremistische ideologie”, zo zou de voorzitter woensdag volgens het Russische persbureau Tass gezegd hebben. Het voorgestelde verbod zou de Russische kinderen en adolescenten moeten beschermen tegen de invloed van schadelijke content die op sociale mediasites en het internet circuleert. 

Tsyganov deed zijn uitspraken op dezelfde dag dat het Ministerie van Justitie het Ivanovo Centrum voor Genderstudies als ‘buitenlandse agent’ bestempelde. De sociaal conservatieve regering van Vladimir Putin treedt sinds een tiental jaar hardhandig op tegen liberale en progressieve organisaties. De overheid wil op die manier de Russische bevolkingsafname een halt toe te roepen en om de traditionele waarden te beschermen.

Ook zou Rusland van plan zijn om de in 2013 ingevoerde anti-homo propaganda wet uit te breiden zodat ook termen als polyamory en biseksualiteit er onder vallen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste