Putin ondertekent wet die homo-huwelijk definitief onmogelijk maakt

De Russische president Vladimir Putin heeft een wet ondertekend die het homo-huwelijk in Rusland formeel bant. De wet omschrijft het huwelijk als een daad ‘tussen een man en vrouw’ en is één van de grondwettelijke wijzingen waarover het Russische volk in 2020 zich kon uitspreken.

De veranderingen werden toen gesteund door bijna 78 percent van de Russische kiezers. Onder de wijzingen waarover ze zich konden uitsteken zat ook de toelating om meer dan twee keer zich als president verkiesbaar te stellen. In principe komt dit neer dat hij tot 2036 leider kan blijven van Rusland. Ook wordt hij levenslang beschermd tegen elke vorm van gerechtelijke vervolging.

Afgelopen maandag (5 april) ondertekende Putin de verschillende amendementen waardoor ze werden opgenomen in de Russische grondwet. 

Het homohuwelijk is nu reeds verboden in Rusland en de nieuwe amendementen maken het nog moeilijker om van een huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht mogelijk te maken.

Deze nieuwe aanval op de LGBT+gemeenschap is niet echt een verrassing. Sinds de goedkeuring van de beruchte ‘gay-propaganda’ verbod in 2013 liggen LGBT’s regelmatig onder vuur.

Lees ook: 

Putin dient wetsvoorstel in om homohuwelijken te verbieden in Rusland

Wereldwijd protest tegen Russische anti-homopropaganda wetten

Duitsers laten stem horen tegen Russische anti-homopropagandawet

Putin: 'Homo's worden niet gediscrimineerd in Rusland'

Vlaams Parlement schaart zich achter oproep om mensenrechten in Rusland te respecteren

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste