Remy Bonny begonnen als directeur bij Forbidden Colours

Sinds begin april is Rémy Bonny begonnen als directeur bij de Brusselse vzw Forbidden Colours. Rémy Bonny kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws als een politiek wetenschapper die zich  bezig houdt met LGBTI-rechten in de Europese Unie. Forbidden Colours zamelt geld in voor een LGBTI-fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijn Stichting. Het fonds wordt gebruikt om strategische LGBTI-projecten  in de Europese Unie te steunen met een nadruk op onderwijs, gezondheid, integratie en werk. 

Volgens de nieuwe directeur wordt het werk van Forbidden Colours steeds belangrijker. “De afgelopen decennia hebben we als LGBTI-gemeenschap veel bereikt. Toch zien we dat die gelijkheid die we in de EU bekomen hebben zeer fragiel is. Het mogelijke homofobe motief bij de moord van David P. in ons land, de LGBTI-vrije zones in Polen of het verbod op de wettelijke erkenning van trans en intersax-personen in Hongarije zijn voorbeelden hiervan.”

“Het is tijd dat we de volgende stap zetten in onze strijd voor gelijkheid. We moeten als een LGBTI-beweging in Europa meer duurzaam en zelfvoorzienend worden. Het is mijn bedoeling om dat te bereiken met Forbidden Colours.”

De afgelopen jaren is Rémy Bonny uitgegroeid tot één van de belangrijkste stemmen in het debat voor een betere bescherming en een gelijkere samenleving voor LGBTI-personen in de Europese Unie. Zo reist hij als expert over de hele wereld om beleidsmakers, organisaties en academici bewust te maken van de politieke situatie van Europese LGBTI’s. Hij wers reeds verschillende keren geïnterviewd door internationale media waaronder TIME en La Monde. Bij de vijftigste verjaardag van de Stonewall rellen in New York was hij de enige Europese spreker.

Het Forbidden Colours fonds is in 2019 opgericht door zes vooraanstaande LGBTI-ondernemers en heeft reeds meer dan 21.000 euro gefinancierd in  zeven projecten  in Belgie en Polen.

Beluister ook onze podcast met Rémy Bonny over de situatie van LGBTI's in Polen.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste