Vandalen bekladden regenboogzebrapad in Tervuren

Het vorige maand aangelegde regenboogzebrapad in Tervuren is beklad door vandalen. Op de oversteekplaats op de Leuvensesteenweg in Tervuren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag de tekst 'vuile kankerhomo's' aangebracht.  OpenTervuren vraagt het gemeentebestuur om klacht in te dienen bij de politie.

Net zoals veel andere Vlaamse steden en gemeenten pakte ook Tervuren vorige maand ter gelegenheid van de internationale dag tegen homo en transfobie (IDAHOT) uit met een regenboogzebrapad. Vooral Thomas Geyns, gemeenteraadslid voor Open Tervuren en bezieler van het voorstel voor een regenboogoversteekplaats in Tervuren is geschokt door het vandalisme van afgelopen nacht.

"Ik heb moeten knokken in de gemeenteraad om dit symbool van verdraagzaamheid gerealiseerd te krijgen. Het is een schande wat er nu gebeurt. Met Open Tervuren zullen we dit tot het uiterste verdedigen en eisen we dat het gemeentebestuur een klacht indient", aldus Thomas Geyns.

"Dit mogen en kunnen we niet tolereren. Er moet een kordate reactie komen vanuit de burgemeester en het schepencollege. Alleen zo ijveren we allen samen voor een écht Open Tervuren. Er is nog veel werk aan de winkel en dat zullen we met onze partij niet loslaten."

Thomas Geyns bracht burgemeester Marc Charlier zaterdagvoormiddag al per mail op de hoogte van de feiten en vraagt dat hij als burgemeester in naam van het gemeentebestuur meteen klacht indient bij de politie.

Foto: OpenTervuren

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste