Regenboogzebrapad in Anderlecht bewerkt met zwarte verf

In Anderlecht werd het afgelopen weekend  het regenboogzebrapad in de buurt van basisschool De Beverboom beklad met zwarte verf. Ook werd er het opschrift ‘non lgbt’ op het zebrapad aangebracht.  Zowel de gemeente als ouders reageerden maandagmorgen verbolgen.

“Dit soort vandalisme is een directe aanval op onze waarden van openheid, respect en inclusie”, zo laat de gemeente weten in een persbericht.

“Wij tolereren geen enkele daad van discriminatie op ons grondgebied! Anderlecht is trots op zijn diversiteit en iedereen moet trots zijn op wie hij is. Laten we elkaar respecteren!”, benadrukt schepen van Gelijke Kansen, Jérémie Drouart (Ecolo). 

"Wij hebben dit voorval ook aangegrepen om met onze leerlingen in gesprek te gaan over dit thema", voegt schepen van Nederlandstalig onderwijs Elke Roex (Vooruit) er aan toe. 

Gemeentearbeiders hebben de beledigingen verwijderd en de gemeente Anderlecht belooft dat ze het regenboogzebrapad terug gaan herstellen. “Wij beloven dat dit zebrapad zal worden opgeknapt en dat er een klacht zal worden ingediend bij de politie. Geen enkele daad van deze aard mag ongestraft blijven. “

Om nieuw vandalisme te voorkomen worden er ook camera’s in de buurt opgehangen.

Anderlecht heeft dit jaar een LGBTQIA+-actieplan goedgekeurd, dat nu in de operationele fase komt. Onlangs werd er nog een bewustmakingscampagne gelanceerd met getuigenissen van LGBTQIA+-slachtoffers van discriminatie.

 

Foto: Gemeente Anderlecht

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste