Regenboogvlag in brand gestoken in Herentals

Zaterdag op zondagnacht hebben onbekenden een regenboogvlag die aan het administratief centrum van Herentals hing in brand gestoken. De verbrande vlag werd zondagmorgen ontdekt door enkele bezoekers van de zondagsmarkt opgemerkt. De lokale politie Neteland heeft proces-verbaal tegen onbekenden opgesteld.

De vlag werd aan het administratief centrum uitgehangen na de moord op David Polfliet in Beveren.In de buurt van de vlaggenmasten staan geen camera’s en zet zijn dus geen beelden van het vandalisme. 

In Gazet van Antwerpen laat burgemeester Mien van Olmen (CD&V) weten dat hij zwaar tilt aan dit geval van vandalisme. “Maar voor ons gaat het nog een stuk verder”, reageert ook schepen voor Gelijke Kansen Bart Michiels (CD&V). “Onze vlag toonde ook de letters 'vrede' en stond voor een verdraagzaam Herentals, zonder racisme of discriminatie op welk vlak dan ook. Het symbolisch vernietigen van de vlag staat dan ook haaks op al onze waarden.”

Het is niet het eerste incident met een regenboogvlag in Herentals. Twee weken geleden stalen enkele vandalen, die ook de bloemenbakken op de Grote Markt omkieperden,  reeds een regenboogvlag. Die werd toen wel in de buurt teruggevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste