Radiomaker Sven Pichal neemt met onmiddellijke ingang ontslag om persoonlijke redenen bij de VRT

Sven Pichal, vooral bekend van het Radio 2-programma 'De Inspecteur', neemt met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT waar hij reeds meer dan twintig jaar voor werkte. Dat laat zijn advocaat Walter Damen weten en het bericht is ook bevestigd door de VRT zelf. Verschillende krantensites melden ondertussen dat Pichal in het kader van een lopend onderzoek is gearresteerd en in de gevangenis van Turnhout zou zitten.

Het nieuws van het ontslag van Pichal werd zondagavond bekend gemaakt door zijn raadsman. "Sven Pichal heeft besloten ontslag te nemen bij de VRT om persoonlijke redenen. Sven zal zich professioneel laten begeleiden en zich terugtrekken uit het publieke leven. Sven zal verder geen commentaar geven en wenst iedereen te bedanken die hem heeft gesteund.”

De VRT werd zaterdag al op de hoogte gebracht en heeft het ontslag van Pichal aanvaardt. "We zijn niet op de hoogte van de redenen hiervoor. Hiervoor verwijzen we door naar zijn raadsman Walter Damen”, aldus de persdienst van de  openbare omroep.

Op Radio 2 presenteerde Pichal het consumentenprogramma De inspecteur en de wekelijkse podcast WinWin. Hij werkte ook voor De markt, het economische magazine van VRT. 

Foto: Radio 2/VRT

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste