Puurs-Sint-Amands bevriest stedenband met Poolse zusterstad

De gemeente Puurs-Sint-Amands zet voorlopig de samenwerking met haar Poolse zusterstad Debiça stop omdat de stad een charter heeft ondertekend die de rechten van holebi’s zou inperken. Het is echter niet duidelijk of de Poolse stad zich uitgeroepen heeft tot LGBTQ-vrije zone of dat ze het charter voor de bescherming van het traditionele gezin heeft ondertekend. Tot dat er meer duidelijkheid is worden alle officiële banden tijdelijk bevroren.

De organisatie ‘Solidarity Action Brussels’  meldde aan het gemeentebestuur dat  Debiça een LGBT- charter zou hebben ondertekend, waarin ze  zich kant tegen alle homo’s, lesbiennes en andere ’anders geaarde personen. Volgens  gemeenteraadslid Jef De Roo (CD&V) zou de zusterstad zichzelf echter hebben uitgeroepen tot LGBT-vrije zone. 

Tot dat er duidelijkheid is of Debiça nu een LGBT-vrije zone is of niet én over de houding van het lokale bestuur, worden alle officiële contacten of samenwerkingen on hold gezet. Alle andere contacten tussen privépersonen en verenigingen kunnen wel nog.

 “We vragen net aan de gemeenteraad de toestemming om dit dossier verder te onderzoeken”, zo zegt bevoegd schepen Ann-Marie Morel (CD&V) in Het Laatste Nieuws. ”Debiça zou nu nog geen LGBT-vrij-verklaring hebben ondertekend, maar wél een charter ‘ter bescherming van het traditionele gezin’. Dat is natuurlijk ook al een eerste aanzet tot... Het initiatief komt vanuit het lokale bestuur van Debiça, maar dit wil niet zeggen dat de meerderheid van de bewoners van Debiça deze keuze steunt. De burgemeester zou trouwens al enorm onder vuur liggen.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste