Putin ondertekend nieuwe anti-LGBTQ wet

De Russische president Vladimir Putin heeft maandag de wet ondertekend die de anti-homowet uit 2013 verder uitbreidt. Hierdoor wordt elke vorm van publieke uiting van LGBTQ-gedrag of lifestyle verboden.

In 2013 werd in Rusland een wet van kracht die het verstrekken van informatie over homoseksualiteit of het afbeelden van LGBT’s in de media verbood bij minderjarigen. Doorheen de jaren werden er heel wat  LGBTQ’s op basis van deze wet gearresteerd en veroordeeld. 

Met de maandag ondertekende wet wordt de wet van 2013 nu uitgebreid naar alle inwoners in Rusland en dus niet meer enkel naar minderjarigen toe. Hierdoor wordt het onmogelijk om LGBT-evenementen te organiseren of homoseksuelen op te voeren in de media of reclame.

Alles wat gezien kan worden als de promotie van een homoseksuele levensstijl zoals voorlichting, films, evenementen en boeken valt nu onder de noemer ‘homo-propaganda’ en kan bestraft worden met boetes vanaf 6.000 euro voor particulieren tot 80.000 euro voor bedrijven, NGO’s en andere (buitenlandse) organisaties.

Lees ook:Rusland scherpt anti-homo wet aan

 Voorstel om Russische anti-homowet aan te scherpen

Rusland wil LGBTQ-organisaties als extreem bestempelen

Foto: Karollyne Hubert // Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste