Pukkelpop legt opbouw stil en vraagt duidelijkheid over nieuwe regels

De organisatie van Pukkelpop vraagt aan de federale regering verduidelijking over de "onverwachte wijzigingen" die maandag zijn aangekondigd. Dat meldt ze op sociale media. Zolang er geen verduidelijking is, zet het festival de werkzaamheden op het terrein voorlopig stop. Ook de ticketverkoop is opgeschort. Door de stopzetting van de werken op het terrein komt de planning van de opbouw niet in het gedrang omdat de organisatie voor ligt op het schema. 

Het nieuws van de stopzetting van de ticketverkoop en de werking werd ook gemeld aan de verschillende verenigingen en organisaties die meehelpen bij de opbouw.

"De onverwachte wijzigingen, aangekondigd na het Overlegcomité van afgelopen maandag, hebben grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop", klinkt het. "De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering." Het statement van de festivalorganisatie sluit af met: "Pukkelpop vertrouwt erop dat op korte termijn deze duidelijkheid zal verschaft worden."

Het Overlegcomité besliste maandag dat bezoekers van grote evenementen een covid safe ticket moeten voorleggen. Wie (nog) niet gevaccineerd is, moet een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die maximaal 48 uur oud is. Eerder was er nog sprake van 72 uur. 

Die ingreep heeft een impact op een meerdaags festival als Pukkelpop (dat gepland is van 19 tot en met 22 augustus). Dat daarnaast beslist is om voor het covid safe ticket geen sneltesten of antigeentesten te aanvaarden, speelt ook een rol, zo is te horen bij de festivalorganisatie, al wil die organisatie voorlopig geen bijkomende commentaar kwijt.

Volgens het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is Pukkelpop sinds dinsdagavond op de hoogte van de precieze afspraken over de organisatie van evenementen en de werking van het covid safe ticket. "Het klopt dat het Overlegcomité heeft beslist de geldigheid van de PCR-test voor het covid safe ticket terug te brengen naar twee dagen", klinkt het. Daarnaast is er volgens het kabinet-Vandenbroucke wél de mogelijkheid om te werken met antigeentesten die 24 uur geldig zijn. Dat staat ook zo in het uitgewerkte akkoord waarvan de tekst nog eens aan de organisatoren van Pukkelpop zal bezorgd worden. 

“De regels zijn duidelijk. Er zijn twee testen”, legt minister van Volksgezondheid Vandenbroucke uit. “Je kan een festival binnen tot twee dagen nadat je een PCR-test hebt afgelegd. Bij een snelle antigeentest krijg je toegang tot één dag nadat die test is afgenomen. Als je die test maandag ondergaat, dan mag je tot dinsdag naar een festival. Dat zijn de regels. Die zorgen ervoor dat we op een veilige manier een festival kunnen organiseren.”

Bron: Belga/HBVL

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste