Pride Festival in het teken van uitdagingen rond gezondheid LGBTQ's

Het in mei uitgestelde PrideFestival gaat van 12 tot 26 september door in Brussel. Op het programma staan 26 evenementen, vier documentaires, twee toneelstukken en een waaier aan voorstellingen conferenties en artistieke optredens. Met het thema  #WeCare vestigen LGBTQI+ verenigingen de aandacht op de vele uitdagingen rond gezondheid, zoals het ondersteunen van mensen met HIV, de toegankelijkheid van de gezondheidszorg en de psychologische en sociale aspecten.

In mei werd naast de Pride optocht door Brussel ook het Pride Festival, dat twee tot drie weken voor de Belgian Pride wordt georganiseerd, uitgesteld. Een optocht door Brussel is nog niet mogelijk maar door de versoepelde coronamaatregelen kan het kunstenfestival nu wel doorgaan.

We zetten even de hoogtepunten op een rijtje:

Films

Zondag 13.09 (16h00) "Are you proud?"

Met een combinatie van archiefbeelden, interview, pop vox en reportages, gidst de film ons door de geschiedenis van de Pride in de UK.

Dinsdag 15.09 (19h15) "Family in transition" & “Butterflies in Berlin”

Amit, een huisman en vader van vier uit Israel onthult op een dag dat hij een transvrouw is. Amit’s vrouw, Galit, beslist om haar man bij te staan. Ondanks de persoonlijke moeilijkheden en de sociale stigmas doet de familie er alles aan om samen te blijven en zijn ze ervan overtuigd dat liefde alles zal overwinnen.

In deze animatiefilm wordt  Alex gevolgd in het Berlijn van 1933. In die wereld gaat hij op zoek naar zijn seksuele identiteit en  wordt hij één van de eersten die een operatie ondergaat om vrouw te worden en dit op een ogenblik dat er in de hoofdstad verschillende repressies plaatsvinden.

 

Conferenties

Dinsdag 15.09 (15h00) - T Tutorial 

Maak je je zorgen over de effecten van testosteron in het kader van een transitie? Volg je al een hormonenbehandeling maaar wil je leren hoe je zelf de injecties kan doen? Kom meedoen met de workshop “T Tutoriaal” en dan zal die T geen geheimen meer hebben voor jou!  

 

16.09 -20.09 & 23.09 What about Lesbian Spaces ?

Deze drie conferenties worden georganiseerd door Marian Lens (L-tour). In de drie conferenties wordt het thema van lesbische ruimtes ontdekt door verschillende leesroosters.

 

Maandag 21.09 (19h00) "Brave New You " Conference on hate speech against LGBTQI’s

Levendige discussie  waaraan je kan meedoen. Deze discussie zal een safe platform zijn door en voor (niet alleen) LGBTQIA+ mensen die hun ervaring met hate speech in iedere vorm willen delen.

 

Shows

Woensdag 16.09 - "POZ!"

POZ! is de dromerige reis van een geinfecteerd queer wezen, een sensoriële ervaring, waarin dans, performance en tekst samengaan om zijn intieme wereld te belichten. 

Hou er wel rekening bij dat er nog wijzigingen aan het programma kunnen komen. Check altijd voor meer info de website van het Pride Festival.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste