Petra De Sutter en Paus Franciscus genomineerd voor Media Award

OUTtv heeft de genomineerden voor zijn OUT Media Award bekend gemaakt. Dit jaar wordt het zo goed als zeker een Vlaams feestje want zes van de zeven genomineerden komen uit Vlaanderen. De enige vreemde eend in de bijt is Paus Franciscus.

 

De Vlaamse genomineerden voor de jaarlijkse OUT Media Award zijn dit jaar onder andere Petra De Sutter als allereerste transgender vicepremier van België, onderneemster Jitske Van de Veire als woordvoerster voor de LHBT+ -organisatie Wel Jong Niet Hetero, ‘Blind Getrouwd’ kandidaten Christophe Ramont en Nick Laenen, ‘Boer zkt. Vrouw’ kandidaat Tristan Swennen en uroloog Piet Hoebeke die met zijn boek ‘Gender in de blender’ zowel cis- als transpersonen informeert en helpt om ieders echte seksuele identiteit te ontdekken. Maar de meest opvallende persoonlijkheid in het rijtje van de genomineerden voor de OUT Media Award 2020 is paus Franciscus.Die nominatie heeft de kerkvader te danken aan de opmerkelijke uitspraken die hij eerder dit jaar deed in een documentaire.

Al sinds zijn aanstelling houdt Paus Franciscus een  positievere houding tegenover homoseksualiteit erop na dan zijn voorgangers. In de documentaire Francesco  pleit paus Franciscus voor een wettelijke geregistreerd partnerschap voor stellen van gelijk geslacht. “Ook zij zijn onderdeel van Gods familie en verdienen bescherming”, zo klonk het in de documentaire alvorens het Vaticaan die uitspraken nuanceerde.

"De paus neemt hierbij een positie in die afwijkt van de traditionele opvattingen van de katholieke kerk en dat geeft ook voor heel wat gelovige LHBT+-personen in Vlaanderen enorm veel steun,” zegt OUTtv-gezicht Jens Geerts. 

De prijs voor meest LHBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid van het jaar is een eervolle titel en werd eerder al uitgereikt aan o.a. ex-Songfestivalwinnaar Conchita Wurst, voormalig Belgisch premier Charles Michel, K3, Bo Van Spilbeeck en ‘Belgium’s Got Talent’ kandidaat Lola McQueen, die vorig jaar zijn award overhandigd kreeg van de Amerikaanse superster Vanessa Vanjie Mateo, bekend van RuPaul's Drag Race.

Vorig jaar brachten meer dan 1.500 Vlamingen hun stem uit. Stemmen op de genomineerden van 2020 kan tot en met 11 december via de website www.out.tv. De winnaar wordt eind dit jaar bekend gemaakt.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste