Paul Verhoeven mag zijn lesbische nonnenfilm Bendetta niet tonen in Rusland

Benedetta, de nieuwe  film van Paul Verhoeven zal niet te zien zijn in Rusland. De film waarin een lesbische relatie tussen twee nonnen centraal heeft van het Ministerie van Cultuur geen distributievergunning gekregen. Ondermeer de scene waarin een zelfgemaakter dildo wordt gebruikt in de vorm van een Mariabeeld  zou ‘te kwetsend zijn voor religieuze mensen’, zo klinkt het bij het  Ministerie van Cultuur.

Rusland heeft strenge regels over het tonen van homoseksualiteit en religie in films en series. Zo is het tonen van ‘propaganda van niet traditionele seksuele ‘ relaties verboden. Toch zijn bepaalde films met een LGBT-personage of thema soms te zien in de bioscopen. Volgens Rusland-correspondente Iris de Graaf is mogelijk de combinatie van LGBT-relatie met religie teveel geweest en krijgt de film daarom geen distributievergunning.

Benedetta ging op het afgelopen filmfestival van Cannes in wereldpremière. Critici waren toen verdeeld over de prent van de 83-jarige Nederlander.  Volgens bepaalde critici zijn de seksscènes in de film te expliciet en anderen noemde Verhoeven een ‘politiek incorrecte provacateur’.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste