Overvallers die verantwoordelijk zijn voor dood van David Polfliet veroordeeld voor eerdere roofoverval

De drie  jongens die ervan verdacht worden van David Polfliet(42) op 6 maart 2021 in Beveren door een messteek om het leven te hebben gebracht, zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld voor het in de val lokken van een andere homoseksuele man drie dagen ervoor. De jongens kregen gevangenisstraffen van respectievelijk drie jaar, waarvan twee met uitstel. 40 maanden met uitstel en 24 maanden cel met uitstel. 

De drie jongens, die zichzelf als pedojagers bestempelden, lokten in 2021 minstens twee mannen via Grindr in de val. Een daarvan was David Polfliet  die door een messteek in zijn been zou overlijden. Voor deze poging tot overval met dodelijke afloop moeten de drie later nog terecht staan. Drie dagen voor die noodlottige zesde maart hadden ze ook een andere homoseksuele man, waarvan ze  dachten dat het een pedofiel was, op dezelfde manier in de val gelokt. Ze lokten een  man in Kieldrecht naar een afgelegen veld waar ze hem vervolgens vernederden en bedreigden. Ze filmden ook het hele gebeuren om met de beelden op sociale media te kunnen scoren. Het slachtoffer kreeg ook doodsbedreigingen die zouden worden uitgevoerd als hij de politie zou verwittigen. 

Toen het eerste slachtoffer hoorde over de dood van David Polfliet  stapte hij naar de politie omdat hij zeker was dat het om dezelfde daders gingen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste