Organisator lockdownseksfeest eist schadevergoeding van de Brusselse politie

David Manzheley, de organisator van het stilgelegde seksfeest eind november in Brussel, eist een schadevergoeding van 6.150 euro van de agenten die zijn appartement binnenvielen. Op het feestje was ook een Europees Parlementslid van de extreem-rechtse Hongaarse regeringspartij Fidesz van president Orban aanwezig. De organisator beweert dat de politie zich homofoob gedroeg en met de naakte aanwezigen gevochten zouden hebben. Daarbij zou er ook schade zijn aangericht aan het appartement en meubilair. 

Even terug naar 27 november 2020. De Brusselse politie viel toen een appartement in de Steenstraat binnen na klachten van geluidsoverlast door de buren. De agenten van de Polbru gingen ter plaatse en verschafte zichzelf toegang tot de bar. Boven op de eerste verdieping troffen ze de mannen aan die, volgens verschillende media, bezig waren met een  seksfeestje. Daarmee overtraden ze ondermeer het samenscholingsverbod. Ook werd er minstens één xtc-pil gevonden.

Eén van de mannen slaagde er in om langs een richel en regenpijp naar beneden te klimmen.  Dat bleek het Hongaarse Europarlementslid Jozsef Sjázer te zijn. Hij kon zonder papieren worden opgepakt door een tweede team van de Brusselse politie.In zijn rugzak werden ook drugs gevonden. De man werd daarom naar zijn huis begeleidt waar hij meteen zich beriep op zijn diplomatieke onschendbaarheid. Toen zijn arrestatie en aanwezigheid op het seksfeestje bekend geraakte nam hij  ontslag uit het Europarlement en stapte hij uit de regeringspartij Fidesz.

Manzheley riskeert een zware boete omdat hij het seksfeestje organiseerde tijdens de lockdown.

Lees ook: Hongaars Europarlementslid en diplomaten betrapt op seksfeestje in Brussel

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste