Opnieuw zware straffen voor leden van terreurorganisatie die aanslag wilden plegen tijdens Amsterdam Pride

Drie leden van de Nederlandse terreurorganisatie die plannen hadden om tijdens de Amsterdam Pride van 2018 een aanslag te plegen met kalasjnikovs hebben  in hoger beroep opnieuw celstraffen gekregen tot 16,5 jaar.  In eerste aanleg werden ze in 2020  veroordeeld tot een celstraf van tien tot zeventien jaar. 

De groep wilde een aanslag tijdens de Pride Amsterdam of tijdens een  militaire Parade plegen. Meerdere personen zouden deze aanslagen moeten plegen met een bomvest of een kalasjnikov. Ook waren er plannen om eerst een bomauto op te blazen om vervolgens ‘als een gek te gaan schieten op een festival’ of om een legerbasis aan te vallen en  joggende militairen neer te schieten. Enkele agenten van de Nederlandse geheime dienst AIVD konden de groep infiltreren en hen kalasjnikovs en onklaar gemaakte bomvesten bezorgen. Op beelden die in een vakantiepark in Weert werden gemaakt is te zien hoe de mannen met de kalashnikovs oefenen en hoe ze de bomvesten aan en uittrekken. De zeven mannen werden onmiddellijk met groot machtsvertoon door de politie opgepakt toen ze het vakantiedorp verlieten.  Na hun aanhouding werden explosieven, bomvesten en honderd kilo kunstmest gevonden.

Drie daders, onder wie hoofdverdachte Hardi N., legden zich neer bij hun straf. De drie anderen tekenden beroep aan, maar werden dinsdag opnieuw veroordeeld.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste