Ook Nederlandse Werkverband van Katholieke Homo-Pastores verzet zich tegen standpunt Vaticaan over homoseksualiteit

Het Vaticaanse verbod op zegening van gelijkgeslachtelijke relaties leidt wereldwijd tot protesten, zeker ook uit katholieke hoek. In Nederland heeft het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores een open brief aan bisschoppen en andere collega-pastores geschreven om hen op te roepen dit 'nee' naast zich neer te leggen. 

Volgens het Werkverband blijkt nog maar een keer dat de kerkelijke leer op verschillende vlakken wereldvreemd is. "Ja, een leer die geheel is losgezongen van de werkelijkheid. Als de herder zijn schapen niet serieus neemt, kan de herder zelf niet meer serieus genomen worden!"

In de open brief laten de leden van het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores weten dat ze het verbod om over niet-heteroseksuele relaties de zegen uit te spreken zullen negeren. "Wij verklaren dat verbod tot on-evangelie. En wanneer twee mensen (twee mannen, twee vrouwen, vrouw en man) elkaar en hun gezinsleden tot zegen willen zijn, zijn wij bereid op hun verzoek – en na de gebruikelijke zorgvuldige voorbereiding – die zegen ook over hun relatie uit te spreken."

De volledige open brief vind je hier.

Lees ook: Belgische bischoppen bieden excuses aan voor standpunt over homoseksualiteit van Vaticaan

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste