Ook vijftigste editie van New York pride geannuleerd

Voor het eerst in zijn vijftigjarige bestaan gaat er dit jaar geen pride optocht door in New York.  Net als in ons land neemt de staat New York verregaande maatregelen in de strijd tegen het Covid-19 virus en zijn alle publieke evenementen verboden tot eind juni. 

Naast de Gay Pride worden ook de Puerto Rico and Israel parades geannuleerd. Deze drie parades worden jaarlijks door miljoenen bezoekers bijgewoond en zijn de drie grootste massa-evenementen in de stad.

Dit jaar zou de Pride parade  zijn vijftigste verjaardag vieren. De jaarlijkse traditie begon in 1970 als herdenkingstocht voor de Stonewall rellen van een jaar eerder. Toen vielen politieagenten de Stonewall Inn bar binnen. Die raid zorgde ervoor dat de LGBT-gemeenschap in opstand kwam tegen de willekeurige invallen van de politie in hun ontmoetingsplaatsen.  De opstand wordt ook wereldwijd gezien als het begin van de LGBT-rechten beweging.

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste