Onbekenden vernielen deel IDAHOT-muur in Genk

In Genk is een stuk van de kunstzinnige IDAHOT-muur vernield. De vernielingen werden de afgelopen dagen aangebracht aan de muur van gekleurde palletten die het Regenbooghuis van Limburg samen met enkele scholen had opgesteld aan C-Mine. Dat laat het Regenbooghuis van Limburg weten via Facebook.

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen de Holebi en transfobie riep het Regenbooghuis uit Hasselt de Limburgse scholieren op om panelen te beschilderen. Die werden op 17 mei opgesteld en onthuld langs het fietsroutenetwerk aan C-Mine in Genk. 
Enkele van de panelen werden de afgelopen dagen vernield en omvergeworpen.

“De kunstzinnige muur, die gemaakt werd in het kader van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie… waar zoveel leerlingen van zoveel scholen ziel en zaligheid in gestoken hebben om de boodschap van respect, diversiteit en verdraagzaamheid over te brengen...is omver getrapt na amper 2 weken tijd”, zo staat te lezen op de Facebook-pagina van het Regenbooghuis.

“Wie er achter deze vernieling zit weten we niet. Wat de motivatie van deze personen is evenmin. Of dit “enkel” een uiting is van baldadigheid, of van holebi- en transfobie, doet voor ons ook eigenlijk niet ter zake. Wij zijn sowieso geschokt van het feit dat dit gebeurd is. Van andermans spullen blijf je af.
Dat de boodschap van respect, diversiteit en verdraagzaamheid actueler is dan ooit, is ook met deze daad van vandalisme bewezen. Aan respect voor elkaars spullen heeft het in deze situatie zeker ontbroken. “

De vrijwilligers van het Regenbooghuis hebben al laten weten dat de muur opnieuw zal worden opgebouwd.”Keer op keer als het nodig is, zolang we van plan waren om de muur tentoon te stellen”, zo luidt het vastberaden bij de vrijwilligers.
Foto: Regenbooghuis Limburg

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste